Goedkoop verwarmen met een elektrische haard

Een elektrische haard is een mooie en moderne manier om je huis te verwarmen én te genieten van een sfeervol vlammenspel. Natuurlijk is het geen echte open haard, maar het komt wel dicht in de buurt. En het mooie van dit alles? Een elektrische haard kan je energierekening drastisch verlagen. Hoe? Dat leggen we je uit in dit artikel

Een elektrische haard is energiezuinig

Een van de grootste voordelen van een elektrische haard, is dat deze erg energiezuinig is. Zeker wanneer je dit vergelijkt met een traditionele haard op gas of hout.  Je hoeft namelijk geen gas te of hout te kopen.

Elektrische haard

Daarnaast kun je met elektriciteit een kamer ook veel goedkoper verwarmen dan via de normale verwarming. De meeste verwarmingen in huis worden verwarmd door een CV en daarvoor wordt (duur) gas gebruikt. Zeker met de huidige energieprijzen kan een elektrische haard veel geld schelen.

Ook kun je het warmteniveau van de elektrische haard vaak eenvoudig aanpassen, waardoor je niet meer verwarmd dan nodig.

Veilig en milieuvriendelijk

Natuurlijk lees je alles op deze site over geld besparen, maar wel met duurzaamheid in het achterhoofd. Je huis met elektriciteit verwarmen is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan wanneer je gaat stoken met hout. De elektrische haard heeft namelijk geen afvoer, omdat er geen verbranding plaatsvindt. Het is dus niet nodig om een schoorsteen of rookkanaal te hebben voor dit type verwarming.

Naast dat de elektrische haard milieuvriendelijk is, speelt de veiligheid van dit product ook een belangrijke hond. Waar gaskachels of houtkachels enorm heet kunnen worden, valt dit bij de elektrische haard enorm mee. Omdat er geen open vuur is, heb je geen kans op vonken, brandgevaar of rook. Een perfecte aanvulling dus in een huis met (jonge) kinderen of huisdieren.

Dit maakt het ook eenvoudig om de haard te plaatsen waar je wilt. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een stopcontact!

Conclusie

Door je huis te verwarmen met een elektrische haard kunnen je stookkosten enorm verlaagd worden. Dit scheelt in je portemonnee, voornamelijk met de huidige hoge energieprijzen.

Geld besparen met een elektrische haard

En we sluiten af met nog een mooi extra voordeel. Wanneer het warm genoeg is, kun je de open haard ook enkel het vlammenspel laten tonen. Op deze manier heb je toch de sfeer in huis, zonder de warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *