Watermelder

Waterschade voorkomen met een watermelder

Veiligheid in en rondom het huis is erg belangrijk! Dit is een blog over geld verdienen en besparen, dus is het ook belangrijk om schades aan je huis te voorkomen. Zeker omdat we in Nederland kampioen zijn in oververzekeren. Schade voorkomen is altijd nog de beste geldbesparing! Een tip die we van Ik Wil Zes Nullen dan ook geven; geef een paar tientjes uit aan een watermelder, zodat je waterschade kunt voorkomen.

Waarom een watermelder?

Ik heb gelijk een mooi praktijkvoorbeeld voor je, waarin ik heel blij was dat ik thuis was. Anders had ik waarschijnlijk een enorme kostenpost gehad! Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en nu staat de wasmachine in de kelder. Dat ging allemaal prima, totdat op een dag de wasmachine onstabiel raakte en ging wandelen. Hij viel van de verhoging af, en klapte tegen de muur. De waterslang brak af en het water stroomde met een noodgang de kelder in. Ik had geen waterslang met een waterstop, dus dat was mijn eerste fout.

wasmachine watermelder
Resultaat van een “wandelende” wasmachine…

Mijn tweede fout was dat ik geen goede watermelder had. Een watermelder geeft namelijk een alarm als deze in contact komt met water. Dit kan een geluidsmelding zijn, maar bijvoorbeeld ook een melding naar je telefoon. Gelukkig was ik thuis en hoorde ik het water stromen, waardoor ik met snel handelen de waterschade kon voorkomen. Nu was ik alleen een uurtje aan het dweilen en moest ik een nieuwe wasmachine kopen. Zonde van het geld, maar een ondergelopen kelder had veel meer geld gekost. De nieuwe wasmachine staat overigens nu vast met een spanband en de slang heeft een waterstop. Daarnaast heeft deze wasmachine ook nog een uitschakelfunctie wanneer de lading onstabiel wordt. Top ding ;).

Ook een watermelder kopen?

Een kennis van mij heeft sinds een tijdje een webshop, waar hij allerlei melders verkoopt, waaronder dus watermelders. Neem eens een kijkje op Rookmelder-Nederland.nl. Want ook goede rookmelders en koolmonoxidemelders zijn erg belangrijk in je huis! Niet alleen om schade te voorkomen, maar des te meer voor je veiligheid en die van anderen! Hieronder staat trouwens een afbeelding van de watermelders die Rookmelder-Nederland verkoopt. Als je  op de afbeelding klikt kom je direct op de juiste categorie terecht.

watermelders

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *