geld besparen waterontharder

Geld besparen met een waterontharder

Je kunt op zondag de tv niet aan zetten of je wordt doodgegooid met reclames over waterontharders. Vooral bij die programma´s waar niemand naar kijkt. Deze waterontharders werken op basis van magneten, waardoor ze je water zouden filteren. Gelukkig zijn er ook andere waterontharders die kalk echt uit je water halen. En het grote voordeel van geen kalk in je water? De waterkwaliteit wordt beter, je elektrische apparaten gaan langer mee en je hoeft minder vaak schoon te maken. Kortom, met het installeren van een waterontharder kun je dus eenvoudig geld besparen!

Wat doet een waterontharder precies?

Een waterontharder doet precies wat de naam doet vermoeden, het ontharden van je water. In Nederland zit namelijk kalk in het water. Hoe meer kalk in je water, des te harder het water is. Je kunt met een testset eenvoudig testen hoe het met de hardheid van het water bij je thuis is gesteld.

Waarom moet je water ontharden?

Niks moet natuurlijk, maar het ontharden van  water heeft een aantal mooie voordelen.

  • Je elektrische apparaten gaan langer mee, denk hierbij aan apparaten die water gebruiken
  • Er blijft geen kalk meer achter in de leidingen van je huis, je bespaart op energiekosten
  • Je hoeft je waterkoker nooit meer te ontkalken
  • Geen kalkaanslag meer in je badkamer
  • Minder schoonmaakmiddelen nodig.

De aanschafkosten van een waterontharder

Eerlijk is eerlijk, het aanschaffen van een waterontharder kost een paar duiten. Daarnaast zit er ook nog af en toe wat onderhoud bij, want je moet bijvoorbeeld het zout bijvullen in je waterontharder. Voor een kleine waterontharder zit je rond de €800, voor een groot exemplaar voor 6-10 personen zit je rond de €1.500. De besparingen zijn op de lange termijn echter erg aantrekkelijk. Deze zitten zowel in geld als in tijd.

Bespaar op je geld met een waterontharder

Na het aanschaffen van een waterontharder, begint natuurlijk pas het plezier. Je bespaart geld met een waterontharder omdat apparaten dus langer meegaan en je letterlijk minder schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken in je huis, omdat kalkaanslag niet meer voorkomt.
Daarnaast kunnen verkalkte leidingen zorgen voor hogere energielasten. Schone leidingen isoleren namelijk veel beter.

Bespaar op tijd met een waterontharder

Op tijd kun je ook besparen met een waterontharder, en tijd is geld. Waarschijnlijk is het niet jouw grootste hobby om de badkamer schoon te maken. Vooral kalk kan erg hardnekkig zijn. Door gebruik te maken van de waterontharder heb je dus veel minder schoonmaakwerk! Natuurlijk moet je wel je badkamer blijven poetsen, anders wordt het alsnog een zooitje😉

Besparen kan dus op meerder vlakken met een waterontharder, zelf heb ik er ook eentje geïnstalleerd in de kelder, net na het punt waar het water binnenkomt. Als gevolg vrijwel geen kalkaanslag meer, dus dat scheelt enorm in onze badkamer met zwarte elementen! Een waterontharder is trouwens ook goed voor het milieu, want ik hoef nu geen ontkalkingsproducten meer te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *