Salaris E-commerce Manager

Salaris E-commerce Manager

Ben je werkzaam als E-commerce Manager en wil je weten hoe jij zit met je salaris? Of ben je stiekem gewoon benieuwd naar het loon van een collega uit je team? Hieronder kun je lezen wat ongeveer het gemiddelde salaris is van een E-commerce Manager. Natuurlijk is dit een beetje koffiedik kijken, maar het geeft wel een weergave van ranges. Het gaat hier echt om basisloon, ik heb in deze vergelijking geen zaken zoals een dertiende maand, bonus of winstuitkering meegenomen. Enkel bij Linkedin staat deze aangegeven.

Wat dient een E-commerce Manager aan salaris te krijgen?

Het salaris is altijd een punt waar geheimzinnig over gedaan wordt in Nederland. De hoogte van het salaris dient vastgesteld te worden aan de hand van ervaring en verantwoordelijkheden. Een juniorpositie bij een startende webshop levert misschien €2.500 per maand op, terwijl je bij een internationale partij met een volledige E-commerce afdeling misschien wel €8.000 per maand kunt verdienen. Daarnaast liggen de lonen in het westen van Nederland ook meestal wat hoger dan in bijvoorbeeld Friesland. Om je toch een beetje inzicht te geven heb ik hieronder een overzicht samengesteld.

Salaris E-commerce Manager volgens Indeed: €37.452

De grootste vacaturesite van Nederland, Indeed, heeft een geschat salaris op basis van 286 medewerkers, gebruikers en vacatures van de afgelopen 36 maanden. Hierbij komt het gemiddelde salaris uit op €3.121 per maand, wat wel echt aan de lage kant is. Hier zitten echter ook bijbanen bij en junior e-commerce posities.

Salaris E-commerce Manager volgens Linkedin: €49.200

Linkedin heeft een mooi overzicht voor de positie van E-commerce Managers. Het bereik ligt op €2.130 tot €6.670, wat een gemiddeld maandsalaris van €4.170 oplevert. Dit is door 95 E-commerce Managers ingevuld. Ook laat Linkedin goed zien welke bonussen eventueel mogelijk zijn. Gemiddeld is dit €5.000 per jaar, met een minimum van €1.000 en een maximum van €9.200. 28% van alle e-commerce managers ontvangen een jaarlijkse bonus.

Het aantal jaar ervaring is ook belangrijk. Bij E-commerce Managers met meer dan 6 jaar ervaring ligt het gemiddelde salaris op €5.000 per maand bij Linkedin.

E-commerce Manager salaris volgens Glassdoor.nl: €40.464 per jaar

Op Glassdoor.nl zijn 51 salarissen ingevuld voor de functie E-commerce Manager. De range zit hier tussen de €2.000 en €6.000 per maand, met een gemiddelde van €3.372 per maand.

Ecommerce Manager salaris in België: €44.100 per jaar

Volgens de website Stepstone.be, verdient een E-commerce Manager in België een salaris van gemiddeld €44.100. De ondergrens hierbij is €37.200 en de bovengrens €53.800. Dit komt neer op ongeveer €3.658 per maand.

Salaris webshop manager

Voor het salaris van een webshop manager heb ik zo 123 geen cijfers paraat. Naar mijn mening dient het salaris van een webshop manager lager te zijn dan dat van een E-commerce Manager. De reden hiervoor is dat een webshop manager in de regel minder verantwoordelijkheden heeft en voornamelijk bezig is met het beheer en onderhoud van de webshop.

Wat is nu dan precies het salaris?

Naar mijn mening komt Linkedin, met een salaris van €4.100 het beste in de buurt. E-commerce manager is een serieuze en belangrijke positie in een bedrijf en kent vaak veel verantwoordelijkheden. Denk je dat je te weinig verdient als E-commerce Manager? Kijk dan eens rond wat andere vacatures als richtbedrag hebben en kijk of jouw huidige verantwoordelijkheden daar bij aansluiten. Succes!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *